HU
RO
EN 

Mi a Natura 2000 hálózat?
Az Európai Unió legfontosabb természetvédelmi kezdeményezése, az élőhelyvédelmi és madárvédelmi direktívák (irányelvek) által kijelölt területeket egy hálózatba  - amelyet Natura 2000 néven ismerünk - vonja be a hatékony védelem érdekében.
Románia területén öt biogeográfiai régió található, amellyel első helyen állunk az EU-ban, a hihetetlen természeti kincse, amely megmaradt az elmúlt évek gazdálkodása nyomán mindenképpen meg kell őrizzük a következő generációk számára.
A fentiek figyelembe vételével a csatlakozás után Románia területének 17,8%-át jelölte a Natura 2000 hálózatba. A megoszlása a területeknek a következő képet mutatja:
  • különleges madárvédelmi területek: 108 db.
  • különleges természetmegőrzési területek: 273 db.
A Natura 2000 területeken végzett beavatkozások, új projektek és tevékenységek indításakor a környezetvédelmi hatóság kérheti a beruházótól, hogy végezzen el egy hatásvizsgálatot, amely megállapítja, hogy az adott tevékenység negatívan befolyásolja-e a kijelölés célját jelentő élőhelyet vagy fajt és amennyiben nem, akkor megadja a végrehajtáshoz szükséges engedélyt.

Cégünk végez Natura 2000 hatásvizsgálatokat, amennyiben szükségük van ilyenre, vegyék fel munkatársainkkal a kapcsolatot.

 

Evaluare adecvata Natura 2000